Дякуємо учасникам флешмобу «Діти України за мир»!

Освітній Центр Верховної Ради України
21 лютого 2023, 16:45


Упродовж року майже жодна робоча поїздка Керівництва Парламенту не обходилася без презентації міжнародним партнерам дитячих творчих робіт, створених в рамках Всеукраїнського онлайн-флешмобу «Діти України за мир» від Освітнього центру Верховної Ради України.

Малюнки виконували діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з найбільш постраждалих регіонів України. Зокрема з Харківської, Донецької та Луганської, Миколаївської та Херсонської областей, які знайшли прихисток в західних областях країни. А також юні хлопчики та дівчата з усієї України, які щиро підтримують наших військових, вірять у беззаперечну Перемогу та бажають миру для нашої країни.

 

Наші малюнки мандрували країнами Європи, були в США та країнах Азії. Зокрема, під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Коксом, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, презентував дитячий малюнок, який в подальшому був використаний Президентом ПАРЄ у його новорічному посланні, в якому він закликав усі уряди та всі парламенти 46 держав-членів зробити все можливе для захисту та сприяння миру і процвітанню в усій Європі.

Щоразу такі малюнки-дипломати стають нагадуванням міжнародним світовим лідерам про маленьких українців, які потребують захисту та допомоги.

Дякуємо учасникам флешмобу «Діти України за мир», які долучалися до нашої акції!