Упродовж року майже жодна робоча поїздка Керівництва Парламенту не обходилася без презентації міжнародним партнерам дитячих творчих робіт, створених в рамках Всеукраїнського онлайн-флешмобу «Діти України за мир» від Освітнього центру Верховної Ради України.

Малюнки виконували діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з найбільш постраждалих регіонів України. Зокрема з Харківської, Донецької та Луганської, Миколаївської та Херсонської областей, які знайшли прихисток в західних областях країни. А також юні хлопчики та дівчата з усієї України, які щиро підтримують наших військових, вірять у беззаперечну Перемогу та бажають миру для нашої країни.

 

Наші малюнки мандрували країнами Європи, були в США та країнах Азії. Зокрема, під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Коксом, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, презентував дитячий малюнок, який в подальшому був використаний Президентом ПАРЄ у його новорічному посланні, в якому він закликав усі уряди та всі парламенти 46 держав-членів зробити все можливе для захисту та сприяння миру і процвітанню в усій Європі.

Щоразу такі малюнки-дипломати стають нагадуванням міжнародним світовим лідерам про маленьких українців, які потребують захисту та допомоги.

Дякуємо учасникам флешмобу «Діти України за мир», які долучалися до нашої акції!


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку