Добірка книг до Міжнародного дня демократії

Освітній Центр Верховної Ради України
16 вересня 2021, 14:03

 До святкування Міжнародного дня демократії, Освітній Центр Верховної Ради України пропонує ознайомитися з добіркою цікавих книг, які допоможуть краще зрозуміти особливості демократичного режиму, за якого єдиним легітимним джерелом влади у державі визнається її народ.

1.      «Демократія: Антологія», 2005 рік

Матеріали даної книги представляє історію західного політичного мислення від античності до наших днів. Антологія складається з розділів, що відображають етапи розвитку демократії: «Концептуалізація: що таке демократія?», «Типологізація: моделі та теорії демократії», «Трансформація: становлення та переходи до демократії», «Консолідація: демократичний процес, громадянське суспільство і політична культура», «Перспектива: демократія, глобалізація і міжнародний порядок».

2.      «Невичерпність демократії», 1994 рік

Даний збірник представляє розвиток демократії, як політичного, так і морального аспектів. Речники демократичних ідей у різні часи, за різних обставин, із застереженням і сумнівами все-таки доходять висновку, що демократія нам необхідна. Завдяки роздумам вдало зображено не лише політичний, а й моральний аспект демократії.

3.      «Глобальне відродження демократії», 2004 рік

Книга стала певн6им збірником поглядів визначних дослідників на тему демократичного управління, а саме комплекс політичних, соціальних, економічних та освітніх проблем. До збірки були включені напрацювання Френсіса Фукуями, Семюела Гантінґтона, Хуана Лінца, Аренда Лейпхарта, Роберта Д. Патнема