До святкування Міжнародного дня демократії, Освітній Центр Верховної Ради України пропонує ознайомитися з добіркою цікавих книг, які допоможуть краще зрозуміти особливості демократичного режиму, за якого єдиним легітимним джерелом влади у державі визнається її народ.

1.      «Демократія: Антологія», 2005 рік

Матеріали даної книги представляє історію західного політичного мислення від античності до наших днів. Антологія складається з розділів, що відображають етапи розвитку демократії: «Концептуалізація: що таке демократія?», «Типологізація: моделі та теорії демократії», «Трансформація: становлення та переходи до демократії», «Консолідація: демократичний процес, громадянське суспільство і політична культура», «Перспектива: демократія, глобалізація і міжнародний порядок».

2.      «Невичерпність демократії», 1994 рік

Даний збірник представляє розвиток демократії, як політичного, так і морального аспектів. Речники демократичних ідей у різні часи, за різних обставин, із застереженням і сумнівами все-таки доходять висновку, що демократія нам необхідна. Завдяки роздумам вдало зображено не лише політичний, а й моральний аспект демократії.

3.      «Глобальне відродження демократії», 2004 рік

Книга стала певн6им збірником поглядів визначних дослідників на тему демократичного управління, а саме комплекс політичних, соціальних, економічних та освітніх проблем. До збірки були включені напрацювання Френсіса Фукуями, Семюела Гантінґтона, Хуана Лінца, Аренда Лейпхарта, Роберта Д. Патнема

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку