Про Освітній центр

25 грудня 2020, 16:44

Освітній центр Верховної Ради України засновано 19 липня 2019 року. 

Головні завдання Освітнього центру Верховної Ради України: підвищення обізнаності громадян про діяльність Верхової Ради України, її функцій та роль у системі органів державної влади: підвищення довіри до Верховної Ради України серед громадян; впровадження інтерактивної програми візитів до парламенту для українських школярів та студентів.

Наша аудиторія – активна молодь, якій не байдуже майбутнє України як успішної правової держави зі свідомим громадянським суспільством. Ми працюємо зі школярами та студентством, іншими верствами населення України, а також із іноземними гостями.

Ми розташовані у головному будинку українського парламенту – будівлі пленарних засідань Верховної Ради України у м. Київ, вул. Грушевського, 5.

Ми є структурним підрозділом Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України.

Які заходи ми проводимо?

1.     Інтерактивні уроки-зустрічі з народними депутатами України щодо діяльності парламенту.

2.     Виїзні уроки в регіонах України.

3.     Тематичні уроки.

4.     Уроки моделювання засідання комітету Верховної Ради України.

Заходи Освітнього центру сприяють живому спілкуванню молоді з народними депутатами України, представниками Апарату Верховної Ради України, фахівцями із законотворення. Під час спілкування зміцнюється довіра громадян до українського парламенту як до інституції, зрозумілішими стають діяльність народного депутата України і його законотворчі ініціативи, а також реалізуються можливості для комунікації з громадянами в округах.