Рішучий Сашко Гуцал – взірець мужності та сміливості для дорослих!

Освітній Центр Верховної Ради України
16 серпня 2022, 10:00

Місяць Незламності вражає незламними вчинками юних українців!

Історія 14-річного мужнього Сашка Гуцала, який разом з родиною пережив кількатижневу окупацію в місті Буча, дійсно вражає. Рішучий хлопчина був «кормилицем» у своїй сім'ї – щодня під ворожими обстрілами він відправлявся на пошуки їжі та води для рідних.

Упродовж окупації сім'я хлопчика перебувала у підвалі. Його батько тримав оборону та постійно укріплював сховище, а мама допомагала молодшим дітям. Сюди вони переїхали ще з трьома десятками місцевих жителів у перший день вторгнення рф.

Незважаючи на свій юний вік, Сашко нічого не боявся та не скаржився на життя. Він як дорослий взяв відповідальність на себе і почав рятувати своїх рідних від голодної смерті. Сміливий відчайдух щодня шукав харчі у магазинах, що грабували рашисти. А коли з часом у підвалі запанував морок та закінчилися запаси води, то хоробрий герой, на щастя, знайшов колодязь і приніс води.

Неймовірно, однак мужній Сашко не вважає себе героєм. Він, насамперед, мріє про життєві та реальні цінності: аби скоріше закінчилася війна та повернутися до друзів і мати у майбутньому великий приватний будинок.