У Парламенті провели стратегічну дискусію на тему: «Посилення окремих функцій Апарату Верховної Ради України: парламентські комунікації та просвіта»

Освітній Центр Верховної Ради України
12 жовтня 2021, 17:30

З метою підбиття підсумків впровадження Комунікаційної стратегії  Верховної Ради України на 2017-2021 роки у Верховній Раді України відбулися стратегічні дискусії за участі керівництва Верховної Ради України та Апарату Верховної Ради України, представників партнерських організацій, що підтримують парламентську реформу в Україні.

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк звернулася до учасників та учасниць конференції зі вступним словом та наголосила на важливості підвищення комунікаційної спроможності Верховної Ради України для забезпечення відкритості, прозорості парламенту та підзвітності громадянам, а також на винятковому значенні поширення правильної інформації про інституцію. «Відкрита рада – це нова якість парламентської просвіти, де шкільні та студентські парламенти, окремі учні та працівники сфери освіти є носіями цінностей парламентаризму» - зазначила Віцеспікерка.


Наталі Ватаманюк, фахівчиня з е-парламентаризму та прозорості роботи парламенту Програми розвитку ООН представила досягнення Верховної Ради України за підтримки проєкту. Основними із них є: розробка Комплексної програми парламентської просвіти, запуск мобільного додатку, проведення інтерактивних екскурсій для різних вікових груп, напрацювання блоків уроків для Освітнього центру Верховної Ради України.

Учасники та учасниці дискусії висловили ряд пропозицій, що стануть основою для створення нової комунікаційної стратегії Парламенту та сприятимуть поширенню парламентської просвіти.