Урок до річниці набуття чинності для України Конвенції ООН про права дитини з Тетяною Скрипкою

Освітній Центр Верховної Ради України
27 вересня 2021, 10:13

Урок до річниці набуття чинності для України Конвенція ООН про права дитини з Тетяною Скрипкою

Освітній центр регулярно виступає організатором тематичних заходів з народними депутатами України. До 30-ї річниці набуття чинності для України Конвенції ООН про права дитини центр організував урок з Головою підкомітету у справах сім'ї та дітей Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Тетяною Скрипкою.

 

30 років тому набула чинності для України Конвенція ООН про права дитини. Ця Конвенція отримала найширше міжнародне визнання серед усіх документів з прав людини.

Конвенція поєднує в одному документі весь спектр прав людини, що мають відношення до дітей — громадянських, політичних, економічних, соціальних і культурних прав. Одним з таких прав є можливість взяти участь в законотворенні.

Студенти першого курсу юридичного факультету Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана мали можливість взяти участь у тематичному уроці «Молодь як повноправний учасник законотворчого процесу».

 

Відбулася дискусія на тему важливості активності молоді у розв’язанні резонансних проблем та актуальних ситуацій, ініціативності до співпраці з депутатами, урядом, органами місцевого самоврядування.