Освітній центр Верховної Ради України провів квест-екскурсію у будівлі Верховної Ради України

Освітній Центр Верховної Ради України
11 червня 2021, 14:24

Учні шкіл м.Києва мали можливість взяти участь у першій квест-екскурсії парламентом України з початку запровадження карантинних обмежень. Під час екскурсії учасники ознайомились із функціями Верховної Ради України та особливостями діяльності народних депутатів України.

Даний інтерактивний формат екскурсії передбачає зупинки біля  8-ми основних локації. Матеріалами для відвідувачів стали екскурсійні мапи, Конституція України та набір карток для голосування. У ході екскурсії, учасники отримують таємні шифри, а матеріали є засобом для розв’язання основної загадки, яку приховують стіни парламенту. Квестовий формат екскурсії не тільки дозволяє ознайомитись з історією будівлі, а й практично засвоїти набуті знання, які учні використовують для вирішення основного завдання. Екскурсоводом використовуються також технічні засоби та  QR – коди.

Учні мали змогу не лише побувати у кулуарах парламенту, а й відвідати балкон сесійної зали, де відбуваються засідання народних депутатів України.

По завершенню екскурсії  учасники також відвідали Освітній центр Верховної Ради України. Діяльність Освітнього центру сприяє розвитку відкритості та доступності парламенту для школярів та студентів з усіх куточків України. Проведення екскурсій у стінах Верховної Ради України – це ще один крок до доступності парламенту.

Формат квест-екскурсії для відвідин Верховної Ради України розроблено ГО «Глобал офіс» за підтримки проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи в рамках Комплексної програми парламентської просвіти.