До Міжнародного Дня демократії Освітній центр Верховної Ради України провів спеціальний онлайн-захід для тисячної аудиторії з усієї країни!
Урочисто відкрила захід Віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка тепло привітала учасників зі святом, наголосивши, що Україна – демократична європейська держава, яка має давні традиції парламентаризму, і саме свободу, незалежність і демократію відстоюють наші Захисники.
Гостей також особисто привітали Керівник програм розвитку демократії та врядування Офісу Демократії та Врядування Місії USAID в Україні Олександр Піскун та Директор Програми USAID «РАДА: наступне покоління» Мортен Енберг. До заходу із презентаціями унікального досвіду закордонних освітніх центрів та центрів відвідувачів парламентів долучилися в.о. генерального директора Центру відвідувачів Капітолію США Фей Отт, керівниця програм Освітнього центру Парламенту Великої Британії Емма Роулендс та радниця Відділу демократичної освіти Парламенту Австрії Сімона Джордан.
А керівниця Освітнього центру Верховної Ради України Олена Костинюк презентувала здобутки і рекорди ОЦ, якими захоплюється не лише Україна, а й наші закордонні колеги, – і багато з яких ми разом із вами досягли вже за надскладних умов повномасштабного вторгнення!
Також наші партнери і давні друзі Агенції розвитку освітньої політики презентували результати ґрунтовного дослідження з впровадження парламентської освіти «Кращі практики взаємодії парламентів світу з дітьми та молоддю», на якому розповіли про особливості роботи аж в 10-ох країнах світу. Ми вдячні вам усім за те, що ви були разом із нами!
Захід проведено за підтримки Програми USAID "РАДА: наступне покоління".

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку