4 липня представники Українського та Австрійського парламентів підписали Лист про наміри щодо започаткування «Майстерні демократії» у Верховній Раді України. Освітній центр Верховної Ради України уже 5 років є осередком парламентської просвіти, і ми продовжуємо співпрацювати із нашими закордонними колегами, аби імплементувати найкращий світовий досвід до проведення наших заходів. Тепер наші парламентсько-просвітницькі заходи збагатяться досвідом австрійського проєкту «DEMOCRACY WORKSHOP», який успішно функціонує з 2007 року. Він має на меті не лише сприяти громадянській освіті, обміну знаннями та стимулюванню інтересу до політики та демократичних процесів серед молоді, а й ілюстрації додаткових ключових елементів політичної участі: готовності, здатності і сміливості висловлювати свою думку та медіаграмотності.
Довідково: Підписання Листа про наміри відбулося в рамках візиту делегації Верховної Ради України, очолюваної Керівником Апарату Вячеславом Штучним, до Відня, де проходив VI Форум «Майстерня демократії», присвячений розвитку парламентської та громадянської просвіти.
З австрійської сторони документ підписали Президентом Національної ради Австрії Вольфґанґ Соботка та Генеральний Секретар Австрійського Парламенту Гаральд Доссі, з української - Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Керівник Апарату Парламенту Вячеслав Штучний.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку