3 червня відбувся парламентсько-просвітницький захід «Ми – законотворці!» до Дня захисту дітей. Організаторами стали Освітній центр Верховної Ради України, Програма USAID «RADA: The Next Generation» та ГО «Агенція розвитку освітньої політики». У заході взяли участь учні 7 – 11 класів шкіл Бучі, Ірпеня, Луб'янки, Києва та Мелітополя – учасники всеукраїнської симуляційної гри «Ми – законотворці» зі своїми вчителями-координаторами.
Також до уроку долучилися народні депутати України Олександр Горенюк, Іван Крулько та Роман Грищук.
Під час урочистого відкриття заходу очільниця Освітнього центру Верховної Ради України Олена Костинюк переказала учасникам не лише привітання, а й слова щирого захоплення активною участю молоді в заходах парламентської просвіти від Віцеспікерки Парламенту Олени Кондратюк – адже дуже важливо, аби школярі уже зараз розуміли, як функціонує держава та український Парламент, бо саме молодь – майбутнє нашої країни. Учасники гри «Ми – законотворці» розповіли про свою законотворчу роботу, а народні депутати прокоментували їхні здобутки та дали юним законотворцям багато порад та рекомендацій, які, безсумнівно, стануть в нагоді не лише в повсякденному житті, а й в подальшій професійній діяльності – адже більшість учасників на питання про те, чи планують вони повʼязати своє життя із політикою, твердо відповіли «Так!». Народний депутат Роман Грищук у своєму зверненні до учнів підкреслив, що мета усіх народних обранців – робити їхнє дитинство кращим, бо ж зберегти українських дітей, зберегти дітей українцями – це найважливіше.
Після Q&A-сесії фахівці Освітнього центру Верховної Ради України провели для дітей міні-лекцію про те, як працює Парламент, а продемонструвати свої знання школярі мали змогу під час парламентської вікторини, переможниця якої отримала спеціальний приз від ОЦ та USAID.
На завершення ж заходу для юних законотворців було проведено моделювання засідання Комітетів Верховної Ради України, під час якого вони на власному досвіді відчули себе справжніми депутатами, розробляючи власні законопроєкти, представляючи їх колегам – а потім і визначаючи переможця шляхом відкритого голосування!
Впевнені: для всіх учасників моделювання найголовнішою винагородою став урок про те, що головне – мати команду, на яку завжди можеш розраховувати і яка завжди тебе підтримає!


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку