Сьогодні наша країна та українці в усьому світі відзначають надважливу для всієї історії нашої держави дату – День Соборності України.
Рівно 105 років тому, 22 січня 1919 року, у самісінькому серці Києва, на Софійській площі, відбулося урочисте проголошення  Акта злуки Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною Республікою.
Цей день став історичним для обʼєднання українських земель в одній державі та надвагомим для нашої державності. І сьогодні, коли Україна у бою виборює свою незалежність та державність, Освітній центр Верховної Ради України провів унікальний захід – спеціальний онлайн-урок, приурочений до Дня Соборності.
Цей захід став дійсно унікальним, адже кількість реєстрацій перевищила цифру в 9000, а до інформування про нього українців в усіх куточках світу долучилися дипломатичні установи за кордоном!
Кагарлик, Жовті Води, Харків, Степанці, Запоріжжя, Яреськи, Велика Митниця, Умань, Язавні, Луцьк, Одеса, Кременчук, Львів, Жашків, Костянтинів, Дніпро, Лозова, Шепетівка, Ірпінь, Полтава, Нижбірок, незламні Слов’янськ, Куп’янськ, Краматорськ – ось далеко не повний список міст та населених пунктів, з яких до нас сьогодні доєдналися учасники, аби дізнатися цікаві історичні факти про шлях України до єдності та неподільності.
І навіть повітряна тривога не змогла ані скасувати, ані навіть перенести наш захід – адже ми, як завжди, об’єдналися та продовжили його із безпечного укриття!
А після своєрідної екскурсії часом усі гості заходу змогли взяти участь у вікторині, присвяченій Дню Соборності! Вітаємо переможця, Миколу Любчича, який швидше за всіх правильно відповів на усі питання! Дякуємо нашим учасникам за емоції та крутезну атмосферу! Ви неймовірні! До нових зустрічей!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку