До Дня Святого Миколая - доброго чарівника, який дослухається до листа із найпотаємнішими побажаннями кожної дитини, - Освітній Центр Верховної Ради України спільно із Заступницею Голови українського Парламенту Оленою Кондратюк завітали до Спеціальної школи № 18 Дніпровського району м. Києва.
Ця зустріч стала особливою для усіх її учасників! Для нас це був перший, унікальний інклюзивний парламентсько-просвітницький урок, проведений для дітей із порушеннями слуху і тяжкими порушеннями мовлення, а учні школи мали змогу не лише дізнатись, як працює Парламент, а й наживо побачити його Віцеспікерку і тепло поспілкуватись із нею, привітавши одне одного зі святами.
Навіть сигнал повітряної тривоги не зміг змінити цих планів, оскільки урок продовжився в безпеці з укриття: "Вітаємо Збройні Сили України з їхнім днем і з Днем Святого Миколая і дякуємо за те, що захищають нас," - казали діти.
Сьогоднішнє спілкування залишило у всіх нас неймовірні враження. Проблема інклюзивності та спеціальної освіти в Україні - дуже важлива для Освітнього центру, і наступного року ми обіцяємо приділити їй ще більше уваги! Щиро дякуємо керівництву школи за теплий прийом, а учням - за неймовірні емоції та тепло під час зустрічі! Окрема подяка ГО "Громадський рух "Соціальна єдність" за допомогу в організації заходу. За підтримки Програми USAID РАДА: наступне покоління, American Councils for International Education


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку