Цікавіше, ніж Нетфлікс!!!
Як Ви думаєте, про що це? Новий серіал чи шоу? Аж ніяк! Це про історію Гальшки Острозької та неймовірні виступи студентів Академії, співзасновницею якої вона була! Але про все по порядку.
Освітній центр продовжує турне вишами Рівненщини! І сьогодні ми щасливі завітати до славетної колиски академічної культури України - Острога!
Наш парламентсько-просвітницький захід пройшов у Національному університеті "Острозька академія". Перед початком зустрічі керівництво вишу люб'язно провело для представників Освітнього центру музеєм та історичним корпусом вишу неймовірно цікаву екскурсію, під час якої ми дізналися безліч захопливих речей про князя Василя-Костянтина Острозького, фундатора Академії, який заснував ще й школу, де вперше було перекладено церковнослов'янською мовою славетну Острозька біблію, - а також друкарню, де Іван Федоров видрукував шедевр на більше трьох мільйонів знаків - без жодної помилки! А історія княгині Гальшки Острозької, співзасновниці Академії (до речі, тезки співзасновниці Києво-Могилянки!) - взагалі варта серіальної екранізації на платформі Нетфлікс, бо ж там є і неймовірне кохання, і зрада, і погоні - і величезний внесок в зведення Академії та шпиталю!
На заході студенти-правники, міжнародники і майбутні фахівці з національної безпеки дізналися про особливості роботи Верховної Ради України, зокрема, її законотворчу діяльність, про те, як народні депутати співпрацюють із закордонними колегами, а також про те, як студенти можуть до учитися до цієї діяльності! Під час же інтерактиву студенти самі розробили власні законопроєкти і взяли участь в їх обговоренні та захисті від критики опозиції! І такої запеклої дискусії ми не бачили, напевне, ніколи!!!
Захід відбувся за підтримки Програми USAID РАДА: наступне покоління, American Councils for International Education.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку