Парламентсько-просвітницький захід від Освітнього центру пройшов у Національному університеті "Львівська політехніка".
Перед початком зустрічі керівництво вишу люб'язно провело для представників Освітнього центру історичним головним корпусом вишу насичену екскурсію, під час якої ми дізналися, що Львівська політехніка - найдавніший заклад технічної освіти в Європі, а фрески в його ошатній актовій залі алегорично показують усі найважливіші етапи історії людства - від створення людини до найбільших відкриттів XIX століття (винайдення парової машини, прокладання трансатлантичного кабелю зв'язку та створення Суецького каналу). А побачивши на одній із перших фресок янгола, який тримає свічники - символ просвіти, ми ще раз упевнилися у важливості нашої освітянської місії!
На заході студенти-міжнародники дізналися про те, як насправді ухвалюються закони у Верховній Раді, як вона працює за умов воєнного стану, та як комунікує із закордонними колегами.
А вже під час інтерактиву студенти мали змогу "приміряти піджаки" народних депутатів і самі взяли участь в обговоренні та захисті від критики опозиції власних законопроєктів!
Уклінно вдячні керівництву університету за гостинність та нові знання, а студентам - за неймовірно яскраві емоції та позитив під час обговорення!
Захід відбувся за підтримки Програми USAID РАДА: наступне покоління, American Councils for International Education.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку