Освітній центр Верховної Ради України провів Міжнародний парламентський онлайн-урок за участі народної депутатки України, співголови групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків зі Швецією Інни Совсун, народної депутатки України, заступниці співголови групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків зі Швецією Наталії Піпи та Надзвичайного і Повноважного Посла України у Королівстві Швеція Плахотнюка Андрія на тему «Швеція на підтримку України».


До заходу долучилися представники обох країн, які беруть безпосередню участь у формуванні співдружніх відносин між Україною та Королівством Швеція. Завдяки онлайн-уроку учасники дізналися про міжпарламентські та дипломатичні зносини України та Швеції, допомогу та підтримку уряду і народу Швеції з моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну, економічну та соціальну підтримку, яка є зараз та планується у післявоєнний період.

У форматі відеозвернення до учасників заходу звернулася народна депутатка України, співголова групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків зі Швецією Інна Совсун. «Робота парламентарів з різними країнами відбувається у багатьох форматах. По-перше – це спілкування з журналістами тієї країни, з якою ми співпрацюємо, а по-друге – це робота з представниками Парламенту відповідної країни. Також ми працюємо зі зверненнями тимчасово переміщених українців, особливо – щодо надання захисту», – наголосила Інна Совсун.

До міжнародної парламентської лекції долучився Надзвичайний і Повноважний Посол України у Королівстві Швеція Андрій Плахотнюк. «Станом на зараз Швеція надала допомоги Україні, починаючи з 24 лютого, на загальну суму 1,9 мільярдів євро. Це той обсяг оборони, що містить військову, гуманітарну, фінансову підтримку, підтримку реформ та громадянського суспільства України. Загалом було надано 11 пакетів такої допомоги. Швеція активно долучається до роботи в рамках міжнародних організацій, ООН, Європейського Союзу, а також передає фінанси до Міжнародного валютного фонду з метою підтримки економіки України», – підкреслив пан Андрій.

 Під час зустрічі-лекції народна депутатка України, заступниця співголови групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків зі Швецією Наталія Піпа зазначила: «Окрім військової підтримки з боку Швеції, ми отримуємо гуманітарну підтримку, допомогу в забезпеченні належних умов для тимчасово переміщених осіб, а також маємо високий рівень співпраці в галузі міжпарламентських зв’язків».

Під час онлайн-заходу учасники мали змогу поставити свої запитання запрошеним гостям та отримати розгорнуті, фахові відповіді. Після блоку запитань-відповідей, учасники взяли участь в інтерактивній лекції та дізналися багато нової інформації про державний устрій Швеції, надану допомогу для України, культурні витоки обох країн та особливості соціальної і економічної складової.

Урок проведено за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління» та American Councils for International Education.


Переглянути запис заходу можна на Facebook-сторінці Освітнього центру: https://fb.watch/jJgskfpDpb/


Актуальну інформацію щодо наступних заходів можна знайти на офіційних сторінках Освітнього центру Верховної Ради України у соціальних мережах:
Facebook: https://www.facebook.com/educationcenterofVRU
Instagram: https://instagram.com/education_center_of_vru?igshid=NjY2NjE5MzQ=
Telegram: https://t.me/educationcentreVR
Twitter: https://twitter.com/UAParlEducation?t=JrtRaBMWWMZlrwxH2pQTMQ&s=09


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку