Освітній центр Верховної Ради України провів Міжнародний парламентський онлайн-урок «Туреччина на підтримку України».

 До заходу долучилися поважні представники обох країн: народний депутат України, співголова групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Туреччиною Роман Грищук, Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.
Завдяки онлайн-уроку учасники дізналися про державний устрій Туреччини, дипломатичні, міжпарламентські зносини України та Туреччини, а також різнобічну допомогу й підтримку, яку Туреччина надає Україні.

 Під час зустрічі-лекції народний депутат, співголова групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Туреччиною Роман Грищук наголосив: «Міжпарламентська дипломатія – це дуже потужний додатковий інструмент дипломатичних відносин між країнами, який допомагає встановлювати контакти зі своїми колегами з парламентів інших країн. В багатьох країнах є парламентські групи дружб, які створюють депутати з конкретною країною, та встановлюють дружні зв’язки. Між Україною та Туреччиною вони на надзвичайно високому рівні».

До міжнародної парламентської лекції долучився Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере. «Туреччина робить істотний внесок у відновлення України. Турецькі компанії мають великий досвід роботи в Україні, турецький приватний сектор відіграватиме важливу роль та допомагатиме загоїти рани України, які породила війна», – наголосив пан Ягмур.


Під час заходу перед учасниками виступив також Надзвичайний і Повноважний Посол України у Туреччині Василь Боднар.
«Між Україною та Туреччиною вибудувалися взаємодоповнюючі відносини - це відносини стратегічного характеру, відносини між близькими країнами, які одна одній допомагають і роблять те, що вчора здавалося неможливим. Війна стала не переламним моментом, а своєрідним тестом, який відображається у відомому прислів’ї про те, що друг в потребі, який допомагає, – це справжній друг», – підкреслив пан Боднар.


Під час онлайн-заходу учасники мали змогу поставити запитання гостям та отримати розгорнуті, фахові відповіді. Після блоку запитань-відповідей учасники взяли участь в інтерактивній лекції та більше дізналися про державний устрій Туреччини, взаємопідтримку України та Туреччини, культурні витоки обох країн, а також допомогу, яка надається турецьким Урядом Україні.

Урок проведено за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління» та American Councils for International Education.


Переглянути запис заходу можна на Facebook-сторінці Освітнього центру:

https://fb.watch/jqQ5p68bsW/

Актуальну інформацію щодо наступних заходів можна знайти на офіційних сторінках Освітнього центру Верховної Ради України у соціальних мережах:
Facebook: https://www.facebook.com/educationcenterofVRU
Instagram: https://instagram.com/education_center_of_vru?igshid=NjY2NjE5MzQ=
Telegram: https://t.me/educationcentreVR
Twitter: https://twitter.com/UAParlEducation?t=JrtRaBMWWMZlrwxH2pQTMQ&s=09

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку