Настрій бойовий – захистимо рідну землю!

Повномасштабне вторгнення в Україну просто неймовірно мобілізувало українців до боротьби! Як тільки українці дізналися про вторгнення рф, біля військкоматів вишикувалися черги добровольців. Тисячі чоловіків десятки годин стояли у чергах, щоб стати на захисті рідної землі. Вони йшли до найближчих військкоматів для комплектування сил територіальної оборони та Збройних сил України, щоб стати справжнім захисником Незалежності. Серед охочих боронити Україну – як юнаки, так і чоловіки з досвідом, а також молоді дівчата і жінки. Кожен хотів бути корисним у цей непростий час.

Україна – це любов. Не лише до своєї країни, своєї мови, своєї рідної землі і своїх людей, а й до всіх живих істот. Напевне, ми всі бачили величезну кількість відео, на яких українські воїни рятують як домашніх котів, собак, кроликів, так і диких лисиць, вовків, сов – та й будь-яких тварин і птахів, які потребують допомоги. Не відстають й українські волонтери, які організують притулки для тварин, які лишилися без господарів, і рятують тваринок – іноді і з-під обстрілів та з величезною небезпекою для себе.

Так, двадцятирічна зооволонтерка Анастасія Тиха разом із чоловіком Артуром Лі під час евакуації з охопленого вогнем Ірпеня пішки вивели 15 хворих собак, декого з яких – на інвалідних візках.

Евакуація тварин — UAnimals. Після початку повномасштабного вторгнення зосередила зусилля на порятунку звірів із зон бойових дій та тимчасово окупованих територій.

І це лише маленька частина тих людей та організацій, які не полишають наших домашніх друзів у біді!


Сьогодні в Україні немає фотографа чи фотографині, чиї роботи в соціальних мережах не сховались би за попередженням «Вміст чутливого характеру». Під бомбами, ракетами і касетними снарядами вони документують немислиму жорстокість російської армії, що 24 лютого 2022 року розпочала повномасштабну війну проти України, і героїчні вчинки кожного українця.

Вони є тими, хто доносить правду про війну, яку має бачити весь світ. Саме фотографія показує дійсність, реальність, а не її спотворену суть. Сьогодні, внаслідок повномасштабного вторгнення рф, плеяда українських військових фотожурналістів наповнюється новими іменами. На жаль, саме таким чином. З'являються ті фотографи, які попри страх та ризик знаходять в собі сили, щоб показати правду сьогодення.

Вже дванадцятий місяць поспіль вони стоять пліч-о-пліч із захисниками України, аби показувати світові, як обороняється наша країна та хто сьогодні пише нашу історію.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку