Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави, Верховна Рада України відігравала і продовжує відігравати особливу роль в житті держави і суспільства та демонструє активну позицію на міжнародній арені.

Найгучнішим було виключення держави-агресора з Ради Європи у березні. Потім українські дипломати домоглися призупинення членства росії у Раді ООН з прав людини, виключення рф із Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), Всесвітньої туристичної організації та низки інших організацій.

Протягом року було максимально активізовано політичний діалог із зарубіжними партнерами.

Одними із головних досягнень парламентської дипломатії є визнання та ухвалення відповідних резолюцій низкою зарубіжних парламентів, Європарламентом та ПА Ради Європи і ПА НАТО щодо визнання рф державою-спонсором тероризму.

Не можна дати світу «втомитися» від війни і дозволити перемикати канали, на яких про неї говорять. Єдиний вихід – говорити голосніше і просити про підтримку наполегливіше. Один зі способів – мирні мітинги по всьому світу. Саме такі мітинги допомагають говорити про Україну в кожному куточку планети.

На знак солідарності з українським народом на мітинги виходять мешканці Берліна, Варшави, Тбілісі, Барселони, Лондона, Нью-Йорка та багатьох інших міст світу. Усі вони виступають проти війни та рф, а також висловлюють своє захоплення відвагою та стійкістю українців під час війни.

Протягом цього часу активісти намагаються привертати увагу до війни своїми протестами й перфомансами! Дякуємо всім та кожному, хто стає голосом України за кордоном!
























Увесь світ об’єднався, аби допомогти Україні протистояти повномасштабній агресії росії. Уряди країн погоджують надання зброї, ухвалюють пакети санкцій та підтримують українців, які потребують допомоги за кордоном.

Виставковий центр у Варшаві став найбільшим центром вимушених переселенців у всій Європі для тих, хто рятується від війни в Україні. У виставковому центрі є різні зони, де біженці можуть розібратися з документами, отримати квиток на автобус для поїздки до інших частин Європи, місця, де можна отримати постійне харчування і навіть медичну допомогу.

У Латвії є Ризький центр підтримки вимушених переселенців з України. За час повномасштабної війни росії з Україною Латвія прийняла приблизно 37 тисяч вимушених переселенців. Половина гостинно прийнятих Латвією українців отримала підтримку саме у цьому Центрі.

В таких центрах з українськими громадянами проводила зустрічі Віце-спікера Верховної Ради Олена Кондратюк.

Дякуємо всім дружнім країнам, які підтримують нас за кордоном!


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку