Освітній центр Верховної Ради України провів Міжнародний парламентський онлайн-урок за участі народної депутатки України Альони Шкрум, Надзвичайного і Повноважного Посла України у Франції Вадима Омельченка та Першого радника Посольства Франції в Україні Бенжамена Роріга на тему «Франція на підтримку України».


Захід відбувся у форматі, який поєднував лекційну частину українською та французькою мовами одночасно. До лекції долучилися учасники з обох країн-друзів. Завдяки онлайн-уроку учасники дізналися про державний устрій Французької Республіки, дипломатичні зносини України та Франції, міжпарламентські зв’язки обох країн.


Під час зустрічі-лекції народна депутатка України, співголова групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою Альона Шкрум наголосила: «Допомагаючи нам, Франція зараз віднаходить ті цінності, які вона колись принесла до Європейського Союзу та світу. З одного боку, в цій страшній війні ростемо ми, а з іншого – ми надихаємо Францію рости разом з нами. Це дуже трагічна війна, але вона підсвітила наших друзів та нас самих зсередини. В майбутньому ми побачимо нову Європу, яка змінилася так само, як і ми, за цю війну». 


До міжнародної парламентської лекції долучився Перший радник Посольства Франції в Україні пан Бенжамен Роріг. «Допомога Франції Україні відбувається на всіх можливих рівнях. Якою б не була партійна належність політичних сторін, вони все одно підтримують Україну на політичному, економічному, культурному, урядовому, місцевому рівнях. Це все є основою для наших майбутніх стосунків після закінчення війни», – наголосив пан Бенжамен.

 

Під час заходу перед учасниками виступив у форматі відеозвернення Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко. «Для нас надважлива підтримка Франції на політичному рівні. Будь-яке рішення ООН не буде підтримано багатьма країнами, якщо його не підтримає Франція. Саме тому ми постійно працюємо на вищому політичному рівні у Франції для того, щоб така підтримка була і продовжувалася. Ми всі бачимо, скільки рішень зараз ухвалюється на рівні Європейського Союзу, і з засудження агресії, і з визнання рф країною-терористом, і з санкцій. Роль Франції в цьому провідна, адже позиція Франції стосовно кандидатства України в ЄС радикально змінила позицію скептичних до цього країн», – підкреслив пан Омельченко.


Керівниця Освітнього центру Верховної Ради України звернулася до учасників з вітальним словом та зазначила: «Ми не просто партнери, ми – родина. І від 24 лютого 2022 року Франція ані на день не зупиняла підтримку нашої країни у часи найскладніших за всю нашу новітню історію випробувань!».

Під час онлайн-заходу учасники пересвідчилися, що представники парламенту відкриті до спілкування з громадянами. Зокрема завдяки активній участі народної депутатки України та представників керівництва дипломатичних місій, які відкрито та розгорнуто відповідали на запитання від наших учасників.

Завдяки міжнародному парламентському уроку ми змогли висвітлити весь спектр дипломатичної та міжпарламентської комунікації між Україною та Францією.

 Урок проведено за підтримки Американські ради з міжнародної освіти, Програми USAID «РАДА: наступне покоління»

Переглянути запис заходу можна на Facebook-сторінці Освітнього центру: https://fb.watch/iAOkzvsMlI/

Актуальну інформацію щодо наступних заходів можна знайти на офіційних сторінках Освітнього центру Верховної Ради України у соціальних мережах: Facebook: https://www.facebook.com/educationcenterofVRU

Instagram: https://instagram.com/education_center_of_vru?igshid=NjY2NjE5MzQ=

Telegram: https://t.me/educationcentreVR

Twitter: https://twitter.com/UAParlEducation?t=JrtRaBMWWMZlrwxH2pQTMQ&s=09

 



 

 


 

 


 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку