У грудні 2008 року Генеральна асамблея ООН своєю резолюцією оголосила 19 серпня Всесвітнім днем гуманітарної допомоги (World Humanitarian Day).

З початку збройної агресії рф весь світ об’єднався заради допомоги Україні. Допомога надходить як від всесвітньо відомих українців до голлівудських зірок, так і від приватних волонтерських ініціатив до міжнародних гуманітарних місій.


За фінансової підтримки ЄС у прикордонних країнах – Польщі, Румунії та Словаччині – створено логістичні хаби. У них збирають гуманітарну допомогу та формують комплексні вантажі для відправки в Україну. На усіх цих ланках держава активно співпрацює з волонтерами та громадськими організаціями. Без такої співпраці нічого б не вийшло. Українці об’єдналися проти ворога на всіх рівнях та в усіх сферах. Гуманітарна допомога - чи не найбільше поле для співпраці між державою та громадянським суспільством.

У війні проти російського агресора нашу країну активно підтримують країни ЄС та світу. Урядові, благодійні установи, волонтерські організації, місцеві та релігійні громади, приватні особи надсилають через західний кордон численні гуманітарні вантажі, які одразу передають нашим бійцями на передову. Частина з них також іде на потреби осіб, які через війну і обстріли змушені були залишити рідні міста і села та тимчасово проживають в західних регіонах.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку