Усім палкий привіт! Продовжуємо ділитися з вами надзвичайно цікавими новинами! З нагоди третьої річниці діяльності Освітнього центру Верховної Ради України відбувся захід у форматі дискусії за участю Голови Українського Парламенту Руслана Стефанчука.

Спікер парламенту у неформальній атмосфері зустрівся з представниками та представницями Київської Малої академія наук України. У ході дискусії молодь мала можливість звернутися зі своїми запитаннями до пана Руслана.


Голова Українського Парламенту також розповів про власну історію, а саме - шлях від працівника освіти й науки до парламентарія.


Обговорювали актуальні та цікаві питання сьогодення. Зокрема, щодо ролі суб'єктів політики у становленні громадянської парламентської просвіти під час воєнного стану та перспективи розвитку у майбутньому, модернізацію форм і методів освіти, шлях до ЄС, робочих зустрічей із представниками інших країн.


Освітній центр не зміг залишити наших освітян без просвітницьких розваг! І разом з учасниками та учасницями ми провели освітні дебати. В ігровій формі

 

учасники випробували свої сили в ролі парламентарів та розглянули питання організації нового навчального року.

За підсумками інтерактиву всі учасники отримали пам’ятні подарунки.

Отже, всі свічки погашені, а значить - головне бажання Освітнього центру точно здійсниться (адже з нами був головний його виконавець).

Ця дискусія ще раз продемонструвала, що Освітній центр Верховної Ради України забезпечує функцію взаємодії Парламенту та громадян.

Отже, така зустріч, насамперед, сприятиме обізнаності дітей та молоді щодо принципів, функцій та ролі Парламенту у системі органів державної влади, демократії і відкритості Парламенту України, нових законодавчих ініціатив та поточної діяльності загалом.

Стоїмо на сторожі парламентської просвіти!

Все буде Україна!

Фото: Вадим Саракхан, Олександр Кліменко




Повернутись до списку публікацій

Версія для друку