Верховна Рада України вітає ухвалену Палатою депутатів Парламенту Чехії резолюцію про визнання російської федерації терористичним режимом.

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк від імені українського Парламенту та себе особисто подякувала за ухвалення такого рішення усім депутатам і Спікерці Палати депутатів Парламенту Чехії Маркеті Пекаровій Адамовій.

 «Відтак Палата депутатів Парламенту Чехії, відповідно до резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи - визнає чинний російський режим терористичним», - зазначила Олена Кондратюк.

 При цьому депутати нижньої палати Парламенту Чехії не визнають результати проведених російською федерацією так званих референдумів на суверенній території України в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях, спрямованих на легітимізацію російської агресії та анексії території України.

 Водночас у Парламенті Чехії підтримали зусилля щодо створення спеціального трибуналу для покарання злочину агресії, а також розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності під егідою Міжнародного кримінального суду.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку