Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук прокоментував Постанову «Про Звернення Верховної Ради України до парламентів держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу»,  прийняту сьогодні на пленарному засіданні. 

Очільник українського парламенту підкреслив, що ухваленою Постановою Верховна Рада України звернулась до парламентів держав світу, щоби вони визнали Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. Адже сьогодні, крім Українського Парламенту, лише 17 держав-членів ООН зі 195 країн світу визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом.

Руслан Стефанчук вважає, що ухвалене Звернення має за мету привернути увагу міжнародної спільноти до трагедії та усвідомлення ними історичних паралелей між Голодомором - геноцидом 1932-1933 років та нинішньою агресією Російської Федерації проти України.

За словами Голови Парламенту України, минулі злочини тодішнього тоталітарного, комуністичного режиму, який знищив голодом мільйони українців, не повинні повторюватися. Адже, методи агресора як тоді, так і сьогодні залишилися однакові.

Руслан Стефанчук також нагадав, що цього року вшановуватиметься трагічна для українського народу дата - 90-ті роковини Голодомору 1932-33 років.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку