Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що він перебуває на постійному зв’язку з усіма спікерами парламентів країн-членів ЄС та вже встиг поспілкуватися зі спікерами таких парламентів як Німеччина, Польща, Литва, Естонія, Хорватія, Нідерланди та Словаччина.

«На порядку денному – питання про прийняття необхідних рішень щодо надання Україні членства у ЄС за спеціальною процедурою. Адже саме таку заявку від Президента України Володимира Зеленського вчора прийняв Європарламент», – наголосив очільник українського Парламенту.

Руслан Стефанчук також звернув увагу колег-спікерів на необхідності встановити над Україною безполітну зону (no-fly zone) та попросив їх посприяти у вирішенні цього та інших вкрай важливих питань для нашої держави.

Голова Парламенту України також повідомив про те, що вже заплановано переговори з парламентаріями 10 країн світу і український Парламент робить все можливе для негайного членства України в ЄС.

«Це є цивілізаційним вибором та одвічною мрією українців, за яку наш народ платить надзвичайно високу і страшну ціну людських життів», – підкреслив Руслан Стефанчук.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку