Сьогодні  Освітній центр Верховної Ради України провів  черговий міжнародний урок на тему: «Австралія на підтримку України».

У заході брали участь учні старших класів, студенти перших курсів вузів, заступниця керівника Освітнього центру Лілія Герасименко та консультант американських рад Наталія Немелівська.

Під час уроку учасникам було продемонстровано інтерв’ю з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Австралії Василем Мирошниченко, записане напередодні.

Відповідаючи на численні питання заступниці керівника Освітнього центру,  Василь Мирошниченко у своєму в інтерв’ю, зокрема зазначив, що він не є кар’єрним дипломатом, а посаду посла обіймає з березня місяця цього року. До цього часу Василь Мирошниченко понад 20 років працював у сфері бізнесу.  А також ознайомив учасників зі своїми функціями і обов’язками та які питання йому доводиться вирішувати у повсякденній роботі. «Доводиться часто спілкуватися із засобами масової інформації, давати інтерв’ю, розповідати про війну в Україні. І набутий досвід у сфері бізнесу надзвичайно допомагає мені у дипломатичній роботі. За весь період роботи на цій посаді, я надав понад 250 інтерв’ю засобам масової інформації, в яких розповів про війну в Україні, про її мужній і вільний народ, який дає відсіч російському агресорові», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол.

Звертався Василь Мирошниченко і до міжнародних лідерів за підтримкою України в політичній, інформаційній, енергетичній та воєнній сфері.  «Велика честь у цей скрутний воєнний час працювати на благо нашої держави. Демократична Австралія активно підтримує український народ у всіх сферах економіки. На сьогоднішній день вона надала гуманітарну допомогу на суму 65. млн. австралійських доларів (48 млн. дол. США) та поставила 70 тис. тон вугілля Україні» - наголосив він.

За словами дипломата, Австралія є основним постачальником військової допомоги серед країн, що не входять до НАТО. Вона постачає в нашу країну бронемашини Bushmasters, які стали символом військо-технічної допомоги Україні від Австралії у війні проти Росії. Вони є надзвичайно витривалими і надійними та дуже добре себе зарекомендували на полі бою в Харківській та Донецькій областях.

Зверталася увага на те, що в першому кварталі 2023 року українська група «Держава», яку очолює Ярослав Железняк, планує відвідати Австралію для налагодження тісних відносин з групами бізнесменів, фінансистів та підприємців. «Ми будемо обмінюватися делегаціями, міжнародними групами та зміцнювати торговельні відносини у всіх сферах нашої економіки, аби якомога швидше відбудувати нашу країну.», - додав дипломат.

Наголошувалося також, що вже відбулися три двосторонні зустрічі на найвищому рівні парламентської делегації України з представниками Парламенту Австралії у Руанді, Індонезії та в Камбоджі, під час проведення 43-ї Генеральної асамблеї Міжпарламентської Асамблеї Асоціації держав Південно-Східної Азії AIPA. У ході зустрічей представники парламенту Австралії запевнили українську делегацію, що і надалі  будуть надавати допомогу, аби Україна могла відновити суверенітет і територіальну цілісність та повернути мир в країну.

Дипломат також розповів слухачам про цікаву зустріч з відомим австралійським бізнесменом Ендрю Форесом, який заробив свої гроші на залізній руді та хоче інвестувати кошти в нашу країну. Він ще на початку року закупив зернозберігаючі технології та передав фермерам України. А в червні відвідав нашу країну, зустрівся з керівництвом Уряду та міністрами і заявив, що хоче передати півмільярда доларів на відбудову України та залучив до цього найбільший американський фінансовий банк. Він закликає усіх бізнесменів і підприємців допомагати у відбудові України, створити інфраструктурний фонд.

На завершення Василь Мирошниченко поділився планами співробітництва між двома країнами, зокрема у сфері енергетики. «Ми звернулися за допомогою до уряду Австралії, щоб  поставили генератори та трішечки вугілля до України», - наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австралії.































































































































































На завершення Василь Мирошниченко поділився планами співробітництва між двома країнами, зокрема у сфері енергетики. «Ми звернулися за допомогою до уряду Австралії, щоб  поставили генератори та трішечки вугілля до
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку