1 червня у Верховній Раді України відбувся Всеукраїнський форум до Дня захисту дітей «Ми діти сильної країни – України!»

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своїй промові розповів учасникам форуму, що міністерство веде активний діалог з міністерствами країн ЄС і завдяки цьому українським дітям вдається долучатися до освітнього процесу. «Це неймовірні можливості, які відкриває Європа», - додав він.

Під час заходу Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет презентував створений напередодні маніфест дітей України: «Ми діти сильної країни – України!», який було передано до Верховної Ради України.

У своєму відеозверненні діти зазначили: «Ми дякуємо народам і країнам за прихисток, захист, підтримку і допомогу, що надається нам в Україні та за її межами. Ми намагаємося навчатися і здобувати знання заради майбутнього, щоб разом із дорослими відновити Україну».

До створення маніфесту долучилися діти з усіх куточків України. Від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня. Вони роблять все можливе, щоб бути почутими на весь світ, щоб зупинити цю війну!

Запис заходу можна переглянути на ютуб-каналі телеканалу «Рада»: https://youtu.be/kdh93Fv9xZk

 





 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку