З нагоди 32-річчя українського парламентаризму Освітній центр Верховної Ради провів експертний круглий стіл на тему: «Громадянська парламентська просвіта в умовах війни: зміст, форми, технології» у форматі відеоконференції.

Захід відбувся за підтримки Програма USAID РАДА: наступне покоління та ГО «Об‘єднання «Агенція розвитку освітньої політики» у вигляді дискусії, під час якої було розглянуто такі основні питання:

- роль суб'єктів політики у становленні громадянської парламентської просвіти під час воєнного стану;

- перспективи розвитку в майбутньому;

- обговорення результатів аналітичного огляду законодавчих актів і нормативних документів, які визначають ключові цілі, зміст та завдання громадянської освіти в змісті загальної середньої освіти в Україні.

Під час відкритого заходу представники парламенту продемонстрували свою відкритість до спілкування з громадянами, зокрема завдяки активній участі працівників Апарату Верховної Ради та народних депутатів України.

Народні депутати у своїх виступах висвітлили парламентський вимір освіти в умовах війни, нові впровадження в галузі освіти, законодавчу ініціативу та власну взаємодію з громадськістю, а також вказали на важливість парламентської просвіти. Адже взаємодія громадянського суспільства і держави є визначальною ознакою сучасного парламентаризму в Україні.

Учасники заходу також презентували результати аналітичного огляду стану впровадження громадянської парламентської просвіти в змісті загальної середньої освіти та шляхи впровадження громадянської парламентської просвіти в умовах війни.

І це лише маленька частина тих питань, що були розглянуті в межах експертного круглого столу!

Неймовірна кількість фахової інформації в галузі освіти тепер відкрита для кожного з вас!

Переглянути запис заходу можна на YouTubе Телеканалу «Рада»: https://youtu.be/rpHqb6diFVc або FB-сторінці Освітнього центру: https://fb.watch/d2gUKZgspa/!

 

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку