Сьогодні на  відкритий захід для школярів Освітній центр вкотре запросив Першого заступника Голови Верховної Ради Олександра Корнієнко.

Перший віце-спікер детально розповів учасникам про взаємодію народних депутатів зі своїми виборцями та поділився власним досвідом роботи в сучасних умовах.

Школярі дізналися про те, як вони в умовах воєнного стану можуть спілкуватися з народними депутатами і чим окрім прийняття законів займається Верховна Рада України та які питання можуть вирішувати народні обранці.

Звернення, пропозиції, скарги, моніторинг та звітність, парламентські слухання та електронні петиції – ці канали взаємодії з народним депутатом віднині стали знайомі для кожного школяра.

Учасники заходу побували також в кулуарах головного будинку українського парламенту, де відбуваються пленарні засідання Верховної Ради та приймаються закони нашої держави.

Чарівні менторки ГО «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики» Леся Юрчишин та Марія Гриньова розповіли учасникам заходу про історичні таємниці, які приховує будинок Верховної Ради України. Особливу увагу вони приділили символам українського парламентаризму, зокрема, картині О. Кулакова, де представлено керманичів українського державотворення. Саме на цьому полотні зустрілися Леся Українка та Богдан Хмельницький, й «оселилися» назавжди в цитаделі української демократії.

Під час відкритого заходу учасники пересвідчилися, що парламентарі відкриті до спілкування з громадянами.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку