Вперше у приміщенні Освітнього центру Верховної Ради України відбулися парламентські дебати для студентів. Учасниками інтелектуальної суперечки стали представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спеціальності “політологія”. Тема - "Бікамералізм українського Парламенту", яку студенти обрали самостійно.


«Дебатами» (від французького слова «debat» - дискусія) називають чітко структурований організований обмін думками між двома сторонами з актуальної теми, що має публічний характер. Метою такої інтелектуальної активності є переконання у своїй правоті третьої сторони, а не одне одного. З метою здобуття перемоги учасники застосовують різноманітні елементи риторики та еристики для формування у слухачів позитивного враження від власної позиції. Існують різні формати проведення дебатів, в Освітньому центрі вони проходять за сценарієм “Британський парламентарій”.


Під час оцінювання суддя звертає увагу не лише на аргументи, але й на вміння організовувати час. Перемогу здобула команда "опозиції", члени якої наводили аргументи проти внесення змін до структури парламенту.


Відеосюжет за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=nv5Dv2fsCp4


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку