Освітній центр Верховної Ради України вітає усіх причетних до захисту країни з Днем захисників і захисниць України, який символічно відзначається у світлий день Покрови Пречистої Богородиці.

Немає вищого прояву громадянського обов’язку і патріотизму, ніж стати на захист своєї Батьківщини. Тому сьогодні день тих, хто віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

Бажаємо всім захисникам та захисницям України міцного здоров'я, родинного затишку, тепла та злагоди. Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають усім захисникам нашої держави сил у встановленні миру та спокою на рідній землі.

Хочемо також нагадати, що у липні 2021 року Верховна Рада перейменувала державне свято День захисника України на День захисників і захисниць України для забезпечення гендерно-збалансованого висвітлення ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків — захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу на рівні державного свята.

Зі святом!


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку