У Верховній Раді сьогодні розпочалися дні відкритих дверей з нагоди 30-ї річниці прийняття Акта проголошення незалежності України та до Дня Державного прапора.

Протягом п’яти днів (20-24 серпня 2021 року) для всіх, хто попередньо зареєструвався на відвідувальні заходи, проводяться загально-оглядові екскурсії будинком Парламенту та квести для дітей від Освітнього центру.

Першими Парламент відвідали 40 школярів зі всієї України, які зараз відпочивають на 7-ій тематичній зміні «Наша земля - Україна» Міжнародного дитячого центру "Артек".

Діти взяли участь у церемонії відкриття стенда із Прапором Незалежності України на площі Конституції, перед будинком Верховної Ради.

Після урочистостей у сесійній залі Парламенту відбулася зустріч дітей з Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим.

Голова Парламенту розповів про діяльність законодавчого органу держави і нагадав, зокрема, що наразі у Верховній Раді України - не повний склад депутатів, оскільки, немає представників з Криму і частини Донецької та Луганської областей.

«Дуже хотілося б, щоб і прапор наш майорів над всією територією нашої держави і щоб депутати були з усіх регіонів, і щоб працювали. Вони повинні працювати саме для вас, щоб ви себе добре почували в цій державі і нікуди не хотіли виїхати», - сказав Дмитро Разумков, звертаючись до учасників зустрічі. Він також висловив сподівання, що сьогоднішні артеківці, у майбутньому, займуть місце у Верховній Раді.

Діти оглянули залу, «приміряли до себе» місця у Президії Верховної Ради, урядовій ложі, сфотографувалися біля трибуни Парламенту.

Після цього артеківці взяли участь у квест-екскурсії Верховною Радою.

Квест містить цікаві загадки, які приховані в статтях Конституції України, елементи голосування за реальні чи вигадані факти історії, а програма екскурсії допомагає знайти правильне рішення та розгадати завдання.

Нові програми екскурсій Верховною Радою для різних вікових груп школярів є складовою частиною Комплексної програми парламентської просвіти, яка розроблена ГО "Глобал офіс" в межах ЄС-ПРООН в Україні з парламентської реформи.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку