Співробітниця Освітнього центру Верховної Ради України Дар‘я Ігнатенко та заступник генерального директора з виховної роботи МДЦ «Артек»  Коник Сергій в прямому ефірі «Парламентського телеканалу «Рада»  розповіли про подробиці проведення Всеукраїнського онлайн-конкурсу «Незалежність моєї країни», що було анонсовано напередодні. 

“Зовсім скоро ми будемо святкувати 30-річчя Незалежності України. Саме в день ухвалення Акту Проголошення Незалежності України народні депутати першого скликання внесли прапор до будинку Верховної Ради України, саме тому ми вирішили відновити історію та надати можливість школярам взяти участь у такій події”, - розповіла Дар’я Ігнатенко.

Співорганізатором конкурсу є МДЦ “Артек”, заступник директора з виховної роботи зауважив наступне: “Це дуже символічно. 30 років. Дітки, яким зараз 9-12 років вони вже живуть у Незалежній Україні, вони знають, що їх захищають, їх люблять і, мабуть, найголовніше, що таким чином ми почуємо, що ж у їх розумінні “Незалежність нашої рідної, єдиної, неподільної України”.

Організатори також нагадали умови участі у конкурсі:  це і технічні характеристики - конкурсною роботою є відеоролик тривалістю до 60 секунд та обсягом до 200 Мб, на якому присутній (-я) учасник чи учасниця, аудіодоріжка відеоролику повинна бути без зайвих шумів, а зйомка здійснена при денному чи студійному світлі у горизонтальному форматі українською мовою; і змістове наповнення -  учасник повинен творчо та креативно розкрити тему “Незалежність моєї країни” за допомогою будь-яких доступних інструментів. Прийом робіт здійснюватиметься до 9 серпня. Також обов'язковою умовою є можливість переможців прибути  до Києва напередодні урочистих заходів до Дня Незалежності України 23 серпня.

Сергій Коник додав щодо ролі переможців у історії незалежної України: “Він (переможець) вже є історичною людиною. Він завжди це буде згадувати своїм онукам, це вже буде його історія. Він є вагомою частинкою та продовженням” 

Подробиці щодо умов та форму реєстрації у конкурсі можна знайти за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/12Vq5D2tiPrnih55c5cKdoVDJInrKnv7a-veY3EF1eEM/edit  

Посилання на інтерв’ю :  https://www.youtube.com/watch?v=7XeqJC1CxBU 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку