Структура ООН Жінки оголосила тему Міжнародного жіночого дня 8 березня 2021 року – «Жіноче лідерство: наближаючись до рівноправного майбутнього у світі в часи пандемії». Ця тема покликана привернути увагу до величезних зусиль, які жінки та дівчата у всьому світі докладають для побудови більш рівноправного майбутнього та відновлення після пандемії COVID-19. 

Саме тому Освітній центр Верховної Ради України запропонував  школярам та студентам взяти участь у  онлайн- конкурсі та написати есе, у якому зможуть розповісти про жінку, яка їх надихає (це може бути як відома постать, так і знайома особа учасника конкурсу). Найкращі роботи отримали пам’ятні подарунки.

Для того, щоб стати учасником конкурсу, необхідно було особисто написати есе українською мовою, яке має обов’язково розпочинатися зі слів: «Жінка, яка мене надихає – це …».


Під час прямого ефіру Керівник Інформаційного Управління Апарату Верховної Ради України Тарас Пастушенко назвав імена переможців ???? Всеукраїнського онлайн – конкурсу до Міжнародного жіночого дня «Жінка, яка мене надихає. Ними стали:

1. Гречанюк Дар'я

2. Рева Яна

3. Яковішак Євгенія

4. Панченко Валерія

5. Сухачов Микола

 Конкурс проведено за підтримки Програма РАДА, яка виконується Фонд Східна Європа та проєкт UNDP Ukraine / ПРООН в Україні з парламентської реформи.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку